СЗО с прогноза кога пандемията утихва

Още преди пролетта ситуацията в света рязко ще се промени

СЗО с прогноза кога пандемията утихва | StandartNews.com

 

Световната здравна организация е на мнение, че първите ваксини срещу COVID-19 ще бъдат пуснати до март 2021 година и това фундаментално ще промени ситуацията с пандемията. Това заяви отговорникът по обезпечаване на достъпа до ваксините в СЗО Брус Ейлуърд, който е и старши съветник на генералния директор.

"Като резултат от изключителната работа, която сега се извършва по целия свят, към март можем да се окажем в ситуация, която фундаментално да промени днешната обстнановка с пандемията. Тогава ще имаме не само достататъчно количество индивидуаялни средства за защита, бързи тестове, но и ваксини, каза Ейлуърд по време на 73-тата сесия на Световната организация в Женева.

„Освен това СЗО смята, че дотогава ще се появявят и средства за самостоятелно тестване на вируса. В първото тримесечие СЗО ще бъде готова и с програмата си за бързо предоставяне на ваксините срещу заразата. Така че, с голяма доза на увереност може да се каже, че ситуацията с COVID-19 в света кардинално ще се промени в началото на март“, смята Ейлуърд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай