СЗО с лоши новини за коронавируса в Европа

Броят на случаите на ден нараства, хоспитализациите също, расте броят на смъртните случаи

СЗО с лоши новини за коронавируса в Европа | StandartNews.com

Развитието на пандемията от COVID-19 в Европа е много обезпокояващо, въпреки че ситуацията не е подобна на тази от март-април, предупреди днес европейският клон на Световната здравна организация, цитиран от Франс прес.

"Броят на случаите на ден нараства, хоспитализациите също. Ковид е вече петата причина за смърт и прагът от 1000 смъртни случая на ден е достигнат", заяви директорът на европейския клон на СЗО Ханс Клюге.

"Но ако регистрираме две до три пъти повече случаи на зараза на ден в сравнение с пика през април, то ние наблюдаваме все още пет пъти по-малко смъртни случаи", добави той и изтъкна колко важни са новите мерки, които са взети в Европа, за да се забави предаването на вируса.

"Това са подходящи и необходими отговори на онова, което ни казват данните: предаването и източниците са в домовете и в затворените обществени места, а също и при хората, които не спазват добре предпазните мерки", каза Клюге.

Така наречената "Зона Европа" на СЗО обхваща 53 страни, сред които и Русия и наброява 7,25 милиона случая на зараза и близо 250 000 смъртни случая, свързани с вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай