Съветите на преболедувалия Бареков

Хининът, който още баба ми даваше, също си даде резултат

Съветите на преболедувалия Бареков | StandartNews.com

 

„По повод въпросите дали бих си сложил ваксина - не, защото го изкарахме COVID с цялата фамилия“, това пише Николай Бареков, който във фейсбук отговори на въпросите каква е била срещата му с коронавируса.

„Сега имаме висок % антитела, но имунитетът на клетъчно ниво, който е най-важен, практически е за цял живот“, казва още Бареков.

Той признава, че не се е лекувал със скъпи лекарства. „Прехваленият Ремдесевир, който ползват превантивно българските политици и олигарси - не ви препоръчвам за лечение от COVID, защото е изключително тежък препарат, който им съсипва фатално черния дроб“.

Бареков казва, че е изкарал вируса изключително леко защото преди това интензивно тренирал.

„Пих най-обикновен антибиотик - азитромицин от ден 5-ти и хинин в две разновидности, както и руския противовирусен препарат Арбидол в рамките на 5 дни. Слушах компетентни лекари. Понеже нямах видими симптоми и температура - започнах лечение някъде от ден 4 и постепенно разполагах артилерията от медикаменти спрямо вируса. Започнах с арбидол и хинин и го доубих след 8 ден с маларон - атовикуон. На ден 10 вирусът се обади с нощна болка в гърба и сутрешна температура за съвсем малко от 37 градуса. Това бе и неговото финално кратко издихание. Хининът и моят ген/имунитет му бяха видели сметката. Пих много чай с лимон и мед, отвара с магданоз и витамини. Промените ми в белия дроб процентно бяха на ден 4 - 0,07%, на ден 16 - 0,5%. Има и различни антикоагуланти, но на мен ми бяха дадени само леките на основата на хранителни добавки“, разказва Бареков като съветва да се следи и кръвната картина по важни показатели като феритин, Д-димери, CRPv, фиброген, LDH, показатели за черния дроб.

„Спазвах пълна почивка и релакс. Имах много енергия и висок тонус и даже не можех да спя от тях. Това също е симптом на COVID - около 2-3% от заразените получаваме супер тонус, вместо отпадналост - това са предимно физически здрави хора без симптоми и вирусът ги ползва, за да го сеят като “суперспредитори” сред много други хора. Спазвах пълна изолация и карантина и затова не съм бил вреден за околните. Бъдете здрави и устойчиви. Дойде ли вирусът си кажете, че ще му видите сметката. Търпение за две седмици и без паника. Имунитетът иска спокойствие и здрав дух и тяло, което се изгражда с много спорт и позитивни емоции“, съветва Бареков.

Той добавя, че е бил ваксиниран по линия на СЗО с всички останали африкански ваксини и е преборвал вирусни инфекции в джунглите на Африка, Азия и Латинска Америка и тогава се лекувах само с хинин. Така правеше и баба ми с мен, когато настивах като дете", казва бившият евродепутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай