Стигна ли Омикрон у нас? Какво показват тестовете на дошлите от ЮАР

Засега пробите са отрицателни, но всички пристигащи са под карантина

Стигна ли Омикрон у нас? Какво показват тестовете на дошлите от ЮАР | StandartNews.com

Отрицателни са до момента тестовете за коронавирус на всички пътници, които бяха евакуирани днес с полет на румънската авиокомпания ТАРОМ от Южна Африка.

Това съобщи тази вечер ръководителят на Департамента за извънредни ситуации в северната ни съседка Раед Арафат, цитиран от агенция Аджерпрес. 46 румънски граждани и 24 чужденци, сред които 10 българи, кацнаха по-рано днес на военна база 90 в Букурещ, предаде БТА. Те бяха евакуирани със специален полет на ТАРОМ от Южна Африка заради спирането на полетите от тази страна след появата на новия вариант Омикрон на коронавируса. Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат бе на летището при пристигането на пътниците. Той заяви, че всички тестове до момента са дали отрицателен резултат. Арафат посочи, че на някои хора са направени PCR тестове и резултатите от тях се очакват през следващите 12 часа.

Българите трябваше да бъдат тествани за ковид и при влизането им у нас през Дунав мост. Дори и да са отрицателни тестовете им, те трябва да останат 10 дни под карантина, съобщиха по-рано здравните власти в Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай