Симидчиев: Още сме с Делта, тепърва ще ни удари Омикрон

Няма значение въпросът дали ще се ожесточават мерките, не спазваме и по-леките в момента

Симидчиев: Още сме с Делта, тепърва ще ни удари Омикрон | StandartNews.com

"Броят на случаите показва какво ни предстои. Това все още не е Омикрон, а Делта, който е опасен и вкарва хората в болница. Имаме 4 на сто смъртност. Омикрон все още не е имал време да стане доминантен вариант на територията на България." Предупреждението отправи пред Нова телевизия пулмологът и депутат от "Демократична България" д-р Александър Семидчиев.

Това, което правим в момента, все още е "малко след после" - системата трябва да се организира, така че всеки, който желае, да може да се ваксинира лесно и бързо, подчерта Симидчиев по повод опашките, които се заформиха в последните дни пред ваксинационните центрове. Той отново бе категоричен, че имунизирането пази от тежко боледуване и тежки и дълготрайни последствия.

Според депутата от "Демократична България" няма никакво значение въпросът дали ще се ожесточават мерките, при положение, че не спазваме и по-леките въведени в момента.

Важно е да не живеем постоянно на ръба от опасността за локдаун, подчерта още Симидчиев и обясни, че несигурността влияе и на икономиката, и на психиката ни, а това означава и на цялото общество.

По темата за въвеждането на зеления сертификат в Народното събрание, депутатът, който е и член на здравната комисия, подчерта, че именно тя е водещата, а тя прие вчера правилото. Реално и там хората са преобладаващо лекари и специалисти. Целта е да направим парламента безопасно работно място, а не да "сваляме" или "принизяваме" депутатите. Депутатите са високорискови - те пътуват много из страната, а след това работят и в затворени пространства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай