Вторник,

Шокиращо - цял щат жертви на COVID в Америка

От: Редакция, сн: Гардиън -
1194
Шокиращо - цял щат жертви на COVID в Америка
A
A
A

САЩ достигнаха днес числото от 800 000 починали с коронавирус, докато страната се готви за потенциално повишаване на броя на заразените.

Причините са, че повече време се прекарва на закрито, температурите са по-ниски, а вариантът Омикрон настъпва, предаде Ройтерс. Прехвърленият праг означава, че броят на починалите от ковид вече е по-голям от населението на щата Северна Дакота.

Въпреки че ваксините са безплатни и широкодостъпни, тази година от ковид в САЩ са починали повече хора, отколкото през 2020 г., заради по-заразния вариант Делта и затова , че хора отказват да се ваксинират, предаде БТА. От началото на 2021 г. над 450 000 души в САЩ са починали, след като са се заразили с КОВИД-19. Това се равнява на 57 процента от всички смъртни случаи, причинени от болест от началото на пандемията.

Смъртните случаи тази година са били главно при неваксинирани лица, посочват здравни експерти. Починалите растат, въпреки напредъка в лечението на КОВИД-19. За 111 дни броят на починалите скочи от 600 000 на 700 000, по данни на Ройтерс. Следващите 100 000 жертви бяха дадени в разстояние на 73 дни.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com