Петък,

Шефът на СЗО с мащабна новина! Условието

От: Редактор -
7962
Шефът на СЗО с мащабна новина! Условието
A
A
A

Острата фаза на пандемията от COVID-19 ще приключи тази година, ако бъде постигната набелязаната цел 70% от населението на света да бъде ваксинирано. Това заяви днес генералният директор на Световната здравна организация, цитиран от Франс прес.

,,Прогнозираме край на острата фаза на пандемията тази година, при условие, разбира се, че 70 на сто от световното население бъде ваксинирано до средата на годината, към юни или юли. Нещата са в наши ръце. Това е въпрос на избор'', обясни пред журналисти Тедрос Аданом Гебрейесус по време на посещение в Република Южна Африка.

Директорът на СЗО посети лаборатории на базираната в Кейптаун биотехнологична компания "Африджен", произвела първата ваксина на базата на иРНК срещу COVID-19 в Африка. Ваксината ще бъде готова за клинично изпитване през ноември, като се очаква да бъде одобрена през 2024 г.

Тази ваксина ще е по-адаптирана към контекста, в който ще се използва, ще се съхранява по-лесно и ще е с по-ниска цена, заяви генералният директор на СЗО, цитиран от БТА.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com