Пускат ни на Острова само с отрицателен тест, ваксината не важи

Великобритания затяга мерките заради Омикрон

Пускат ни на Острова само с отрицателен тест, ваксината не важи | StandartNews.com

Великобритания обяви нови ограничения за пътуващите до страната във връзка с разпространението на новия вариант на коронавируса "Омикрон"г, съобщиха от Министерство на външните работи /МВнР/.

По информация на посолството ни в Лондон от 4.00 часа сутринта във вторник, 7 декември 2021 г., всички, които влизат в страната от държави и територии, които не са в червения списък (включително България), трябва да представят доказателство за отрицателен PCR или антигенен тест, направен не по-рано от 48 часа преди заминаване.

Новите изисквания се отнасят и за ваксинирани пътници, както и за деца на възраст над 12 години, се посочва в съобщението. От авиокомпаниите ще се изискват да проверяват документите за направен тест преди излитане, както и за попълнен формуляр за локация на пътници, уточняват от МВнР. Оттам припомнят, че гражданите, пътуващи до Великобритания от страни, които са извън червения списък, каквато към момента е и България, следва да изпълнят и следните изисквания: пътниците със завършен ваксинационен цикъл най-малко 14 дни преди пътуването трябва да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да направят до втория ден след пристигането си и да се самоизолират до получаването на негативен резултат; неваксинираните пътници трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни у дома или на друго място, където са отседнали.

Остава в сила изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника рамките на 48 часа преди пристигането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай