Неделя,

Първи ден без заразени в Австралия

От: Пламен Вълков -
264
Първи ден без заразени в Австралия
A
A
A

Здравните власти в Австралияха съобщи, че за първи път от близо пет месеца в страната не е установен нито един случай на местно заразяване с коронавирус за денонощие, предадоха АП и Ройтерс.
В щата Виктория, където бяха регистрирани над 90 процента от 907-те смъртни случая, свързани с коронавируса в страната, няма нито един нов заразен и нито един починал вече втори пореден ден.
"Тъй като и в останалата част на Австралия също не е отчетен нито един случай на коронавирус, това е първият ден без местно предаване на заразата от 9 юни насам", отбеляза здравният министър Грег Хънт.
Благодарности на всичките ни прекрасни здравни работници и най-вече на всички австралийци, написа Хънт в акаунта си в Туитър. Жителите на Мелбърн, столицата на щата Виктория, се радват на първия уикенд, в който кафенетата, ресторантите и кръчмите отново посрещат клиенти.
Австралия успя да сведе броя на заразените с коронавирус до малко над 27 500 от началото на пандемията, благодарение на това че бързо затвори международните си граници, наложи ограничения за социална дистанция и извърши широко тестване и проследяване.
В петък австралийските власти предупредиха сънародниците си да не пътуват до САЩ поради опасността от коронавируса и от насилието при протестите там. 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com