Проучвания отричат ефекта на хидроксихлорохина

Ефектът от лечението с този медикамент, препоръчано от професор Дидие Рау, не е доказан

Проучвания отричат ефекта на хидроксихлорохина | StandartNews.com

Лекарството хидроксихлорохин не помага срещу коронавируса. Това показват две нови проучвания, пише „Льо Паризиен“.

Ефектът от лечението с този медикамент, препоръчано от професор Дидие Рау, не е доказан. Това показват две нови проучвания.

Първото проучване на френски изследователи показва, че това производно на антималарийния хлорохин не намалява риска от прием в интензивно отделение на заразените пациенти, развили пневмония в следствие на Covid-19 .

Второто проучване е на китайски учени, хидроксихлорохинът не елиминира вирусът по-бързо от стандартното лечение при пациенти с лека или умерена форма на коронавирус.

Първото изследване е проведено сред 185 пациенти в болница, които са развили пневмония и които са се нуждаели от кислородно лечение. 84 са получили лечение с хидроксихлорохин два дни след приема им в болница. Оказва се, че лечението им не е оказало съществено значение за приема им в интензивно отделение.

76% от пациентите, минали лечение с медикамента, са приети в реанимация в края на 21 ден от лечението срещу 75% от другата група пациенти. Сходни са резултатите и сред починалите: преживяемостта на 21 ден е 89% на 91%. Второто проучване е направено сред 150 възрастни пациенти в Китай. Резултатите от това изследване са сходни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай