Проф. Витанов съобщи кога ще ни завладее Омикрон

Новият вирус няма да дойде у нас преди Никулден, спазвайте три шарана дистанция, призова математикът

Проф. Витанов съобщи кога ще ни завладее Омикрон | StandartNews.com

Новият вариант на коронавируса Омикрон ще стане доминантен у нас след около три седмици.

Това написа математикът и бивш член на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов в свой анализ за обстановката с пандемията с COVID-19 за днешния 29 ноември във фейсбук. Ето какво гласи публикацията на математика:

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или лошо, това излиза, това ви пиша. Информацията излиза от компютрите, но анализите ги правя аз.

Забранено за четене от хейтъри. Може да им причини психически разстройства.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.999 - интересна стойност. Все още е под 1. Много бавно се свива обхвата на заразата. Което е добре, че се свива, но не е добре, че е много бавно. Здравната система няма да може да се разтовари достатъчно до края на годината. Трудните времена за хората на първа линия и поддържащите ги няма да свършат. Знаете, че ценя работата им и често им се покланям от уважение в японски стил по телевизионните студия. Защото това, което вършат е важно.

2. Смъртността

Статистика за смъртността (данни от сайта https://coronavirus.bg/)

Починали в края на октомври - 23 999

Починали до 18 ноември 2021 - 28 101

Починали ноември 2021 - 4102 – (за 28 дни)

Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност досега за ноември 2021 в сравнение с ноември 2020: 160.2%, а до края на месеца има още време.

Смъртността за ноември 2021 досега е с 60.2% по-висока от смъртността за ноември 2020 г. Изводите си ги правете сами.

Що се отнася до смъртността, за декември месец, хейтъри мои, съм ви нагласил капана на Тамерлан. Добре е да се поинтересувате, какво е това, защото вече сте вътре в него.

3. Картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването. Виждате, че проблемната зона в западна България се очаква да намалее оше. С голяма вероятност още една област може да мине на ниво 2 и да излезе от червената зона. Виждате я коя е. Всичко това говори, че както и прогнозирах, благоприятният сценарий ще е устойчив до края на месеца. А краят на месеца дойде.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развитието тук потвържава изводите от предната карта. Какво да ви пиша - трябва да сме големи идиоти, за да дестабилизираме благоприятния сценарий.

5. Картата на риска съгласно нашата методология. Тук Силистра още е във виолетово, но очакванията са скоро цветът там да се смени. После и в други области при продължаваща устойчивост на благоприятния сценарий.

6. Омикрон варианта на вируса - индикаторите казват, че още го няма в България или ако го има, е дълбоко скрит под доминацията на делта варианта. Сутринта казах по телевизията - трябват му 3 седмици да стане доминантен. Не го пускаме в страната до Никулден и няма да ни развали празниците - догодина ще се занимаваме с него. Защо не направихте тази прогноза, бе хейтъряги? Отговор - защото можете само да виете и ревете, свестни прогнози не може да правите.

7. Веселите неща от математическата социална динамика - виждам, че ви харесва. Затова ще се постарая през ден да ви разказвам по някоя весела история като тази за принципа на Питър. Имам за три години да ви пиша такива неща. Разбираме се така - оставяме хейтърите да вият към Луната на воля срещу Витанов, а ние се занимаваме с математическа социална динамика.

8. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Видяхте ли, не се наложи до изборите и приказките за него затихнаха. Един човек отдавна ви писа, че ще стане така. Математическа социална динамика се нарича кристалната топка тук. Както винаги при моите кристални топки, в нея има по един вграден суперкомпютър.

9. Пиша си пак (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %): Както виждате, засега нещата са добре, благоприятния сценарий е устойчив. Но виждате и какво става из Европа. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция (ако сте забравили колко е дълъг един хубав шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително).

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай