Проф. Витанов с дълго чакана прогноза: Катастрофира ли Омикрон

Вкарахте се във филма "Умирай много" чрез ниска на ваксинация и инат, написа математикът

Проф. Витанов с дълго чакана прогноза: Катастрофира ли Омикрон | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на разпространението на коронавируса, състоящ се от 7 точки.

Той прави оптимистични заключения, че "катастраофата на Омикрон" и нас се задълбочава. Ето какво написа бившият математик на Националния оперативен щаб в профила си във фейсбук:

Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 18 февруари 2022

Днес оставям юрдечетата да си работят под мотото "Крякам, следователно съществувам" и се насочвам към по-сериозни теми.

Състоянието на нещата е следното

1. Сценарият "Хари Селдън" работи и страната полека излиза от вълната. Базовото репродуктивно число днес е 0.88.

Не само, че няма суперпожар, но и катастрофата на Омикрона се задълбочава. Броят нови случаи на ден си пада. Както бе прогнозирано. Регионите започнаха да излизат от червената зона. Както бе прогнозирано. "Хари Селдън" е стабилен и работи. Към края на другата седмица той ще изкара страната и от спиралата на високата смъртност. Огромната Омикрон вълна - спряна в България. Както бе прогнозирано.

2. Основни характеристики на сценария "Хари Селдън" (известни ви от много отдавна)- зададената траектория на социалната система е да няма суперпожар, да няма препълнени болници, да няма тотален локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

3. Пречупване на тренда на растеж на регистрираните нови случаи на ден - пречупен в прогнозирания срок. Базовото репродуктивно число днес е 0.88. Обхвата на заразата се свива посред зима. "Хари Селдън" работи успешно.

4. Състоянието на нещата в болниците - системата върви по зададената траектория: няма препълнени болници. "Хари Селдън" работи. Трендът на нарастване на заетостта на леглата - пречупен посред зима. Очаква се спадът да продължи. При тази вълна нямаше препълнени болници.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на социалната система: да мине през вълната без налагане на тотален локдаун. Системата се движи по зададената траектория.

"Хари Селдън" работи. Трендовете се пречупват според прогнозите. Виждате, че мерките полека се отменят.

Регионите започнаха един по един да излизат отчервената зона. Въпрос от викторинката на Витанов: Кой регион ще е следващият, който ще излезе от червената зона. И то до края на седмицата. При тази вълна мерките се налагат и премахват с математическа точност. Буквално. Дръжте "Хари Селдън" стабилен. Той ще ви избави от Омикрон вълната.

6. Смъртността - и тук "Хари Селдън" ще оправи набърканите каши. Системата се движи по очакваната траектория, даже по-добре. Следва пречупване на тренда на високата смъртност. Но до тогава има седмица и нещо. Пазете се - не се вкарвайте във филма - "Разболях се от безопасното грипче" и ако не се разболеете, вероятността да стигнете до фатален край е 0.

Вкарахте се във филма "Умирай много" чрез ниско ниво на ваксинация и високо ниво на инат. "Хари Селдън" ще ви извади и от този филм. От вас се иска само да го държите стабилен.

Как "Хари Селдън" намалява смъртността. Чрез намаляване на броя на новите случаи посредством прецизно налагане на неексцесивни мерки. "Хари Селдън" спря Омикрон цунамито, което наблюдавахте в други страни. С това бе спряно и цунамито от смъртните случаи у нас. Не си давата сметка за това. Да ви напомня. Колко щеше да е смъртността при 1% смъртност от Омикрон, ако се беше реализирала прогнозата за 70 000 случая на ден? Колко? А колко е сега? В пъти по-малко. Въпреки, че сте във филма "Умирай много". Пиша ви пак - "Хари Селдън" ще ви изкара от този филм. Оттам нататък се оправяйте - причините за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан "Хари Селдън". Те са много по-дълбоки и много по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по предварително обявения ви сценарий "Хари Селдън". Следователно се справяме.

Единствената надежда на вируса и на предсказващите вторичен пик е инатестата част от българския народ да му помогне да запали суперпожара. Този сценарий е нестабилен засега. Помнете - докато "Хари Селдън" е стабилен, няма да има вторичен пик. Дръжте го стабилен и натрапникът Омикрон няма да пробие защитата. И днес да му кажем

What's up doc?

Дните на Омикрона изтичат. Не му помагайте да се изправи. Оставете "Хари Селдън" да пресече докрай тази вълна.

Това казват железните закони на математическата социална динамика.

Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.и

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай