Проф. Начев след ковид: 9 нощи спах седнал

Свалих 13 кг, едва ходех, но имаше и по-зле от мен, разказва шефът на болница "Св. Екатерина"

Проф. Начев след ковид: 9 нощи спах седнал | StandartNews.com

Нямах никаква енергия, едва ходех. А има хора, които бяха по-зле от мен. Аз бях в нормално инфекциозно отделение". Това сподели пред Нова телевизия кардиологът проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина".

Проф. Начев е бил приет в Инфекциозното отделение на ВМА в началото на септември. Знае къде се е заразил, но това не е станало в болницата.

"След положителния тест започнах лечение вкъщи, нямах температура, но след започването на кашлицата се наложи да спя седнал. 9 нощи спах седнал, не можех да легна”, разказа той.

По думите му възстановяването е дълъг процес. Все още няма достатъчно сили. За две седмици, докато е бил хоспитализиран, е свалил 13 кг.

Казва, че престоят му в болницата е бил време за равносметка, за доброто и лошото, което е направил и планове за бъдещето.

Професорът разкри, че от дълги години страда от болки в кръста, но по време на лечението си от коронавирус не ги е чувствал, тъй като другата болка е била много по-силна. Той е сред пациентите, които са се лекували с кръвна плазма от преболедувал. Лечението му е включвало „Дексаметазон”, „Ремдесивир”, както и комплекс от витамини.

„Аз съм първи в България, на когото беше приложен „Ремдесивир”. Това стана с мое съгласие, тъй като нещата не вървяха. След петте вливания, се подобрих”, разказа той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай