Събота,

Правят тест на крак на идващите от Великобритания

От: Рачо Рачев, сн. БНР/БТА -
144
Правят тест на крак на идващите от Великобритания
A
A
A

От 00.00 часа на 24.12.2020 г. лицата, пристигащи в България с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, на които е позволено влизане в страната се поставят под карантина за 10 дни в дома или в друго място, което са посочили за пребиваване, се казва в току-що разпространена заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

На пристигащите с въздушен транспорт ще се провежда бърз антигенен тест за COVID-19 на съответното летище у нас. При отрицателен резултат от теста се издава предписание от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор за поставяне под карантина за срок от 10 дни, а при положителен резултат - предписание за поставяне под задължителна изолация за срок от 14 дни.

От 1 януари 2021 г. лицата, които не попадат в забраната за влизане и престой у нас, при пристигането си на територията на страната представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в България изследване по метода на полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа. При представянето на такъв документ, те не подлежат на задължителна карантина.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com