Починалият спешен медик е д-р Нели Пандова-Илиева

Д-р Пандова е навършила 60 години на 22 януари

Починалият спешен медик е д-р Нели Пандова-Илиева | StandartNews.com

Съболезнования към близките и колегите на починалата д-р Нели Пандова-Илиева изказа чрез фейсбук шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски.

Тя е била един от първите заразени в Центъра за спешна медицинска помощ и за нейната смърт бе съобщено тази сутрин на брифинга в министерския съвет.

Д-р Пандова е навършила 60 години на 22 януари.

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ - ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова-Илиева! Това написаха колегите  й от Спешна помощ също във Фейсбук.

Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда! Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!, написаха още колегите й.

"С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на д-р Пандова. За два дни загубихме двама лекари в битката с COVID-19. Болката от случилото се е неописуема. Д-р Пандова ни напусна, но с достойнство се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред всеотдайността и смелостта й. Поклон! Светла й памет!", пише в некролога на лекарския съюз - БЛС.

Почивай в мир! Няма я вече най-лъчезарната усмивка на ЦСМП-София! Това е написала в страницата на Спешна помощ във фейсбук Мая Генчева, бивш диспечер в Спешна помощ. Тя е публикувала и усмихната снимка на д-р Пандова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай