По 300 лв. глоба за 24 депутати без маски

Валери Симеонов иска изказванията да се правят без маски

По 300 лв. глоба за 24 депутати без маски | StandartNews.com

24 народни представители бяха глобени от РЗИ заради това, че са били без маски в парламента. 

Представителите на здравните органи обиколиха стаите на парламентарните групи с констативни протоколи. 24-има са с наложени глоби от 300 лева за първо нарушение. 

Санкцията може да бъде обжалвана. Актовете се връчват лично и от РЗИ си поставиха срок до края на седмицата да ги дадат на всички нарушители, съобщи БНР. 

От НФСБ глобените депутати са трима. Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев обяви, че от управляващата партия са санкционирани шестима: 

"Поименно не мога да ви ги кажа, но шест човека са провинилите се. Те го подписват. След това могат да го обжалват, естествено. Всеки бърка. Естествено, след като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността".

Санкциониран от "Атака " е Павел Шопов, който и днес беше в парламента без маска. 

"Воля" имат един глобен депутат. 

Броят на нарушителите в БСП не е ясен. 

ДПС и ВМРО нямат санкционирани.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че ще поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да разреши депутатите да правят изказвания от парламентарната трибуна без маски: 

„От утре ще искам това да се регламентира, за да не започне някой да налага санкции на всеки, който се изказва - тогава ще стане наистина весело. Второто, което ще поискам, е председателстващите заседанието също да не носят маски, защото разстоянието е повече 1,50 м“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай