Петък,

Отнемат ли правата на Мангъров? Решава лекарският съюз

От: Рачо Рачев -
5627
Отнемат ли правата на Мангъров? Решава лекарският съюз
A
A
A

Доц. Атанас Мангъров трябва да обясни защо твърди, че хора умират заради ваксинация. Това заяви в интервю за НоваНюз заместник-председателят на управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов.

"Бих желал Етичната комисия да се произнесе за неговите лъжи. Уставът на БЛС предвижда различни мерки, може и да се отнемат права след като се предвидят допълнителни нормативни документи, не само от страна на Лекарската комисия. Аз не съм привърженик на най-крутите мерки", сподели той. Според него има 9 случая със съмнения за смърт след ваксинация, но нищо не е доказано до момента.

Брънзалов разкри, че вариантът Омикрон на коронавируса разболява много повече деца. "Хубавото на новия вариант е, че няма голяма смъртност. Кривата на заболеваемост е много стръмна, няма данни да забави развитието си. За мен няма основание за локдаун. Всички данни говорят, че нещата отиват към своя финал - вече има и лекарства", обясни лекарят.

По думите му огромен процент от хоспитализираните и голяма част от починалите са неваксинираните. "Трябва да се търси баланс при мерките при учениците. Мястото им е в училище. Електронното обучение влияе негативно на обучителния процес, но здравето е на първо място. Децата могат да заразят по-възрастните си близки и така да има голяма вълна. Като поутихне епидемията, ще могат да продължат учебния си процес", смята Николай Брънзалов.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com