Още една държава одобри руската ваксина

Пакистан одобри използването на Sputnik V

Още една държава одобри руската ваксина | StandartNews.com

Пакистан одобри използването на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V в случай на извънредна ситуация. Това съобщава вестник „Зора“ с позоваване на представител на правителството на страната, пише Лента.ру.

Руското лекарство е третата одобрена ваксина в страната. Преди това в Пакистан беше разрешено на AstraZeneca и китайската държавна корпорация Sinopharm да използват ваксините си. Местна фармацевтична компания ще внася и разпространява руската ваксина.

12 държави са одобрили използването на ваксината Sputnik V на своя територия. Сред тях са Беларус, Аржентина, Боливия, Сърбия, Алжир, Палестина, Венецуела, Парагвай, Туркменистан, ОАЕ, Унгария и Пакистан.

По-рано беше съобщено, че производството на руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V ще започне в Турция. Така RDIF подписа споразумение с водещ турски производител на фармацевтични продукти за производството на руска ваксина в страната. Фондът заяви, че потенциалният обем на производство е милиони дози ваксина Sputnik V годишно.

В момента има няколко ваксини срещу COVID-19 в света. И така, в Русия са регистрирани две ваксини: "Sputnik V" и "EpiVacCorona". На 5 декември Москва започна ваксинация срещу коронавирус със Sputnik V. САЩ също започнаха да имунизират населението с лекарства от Pfizer / BioNTech и Moderna. Ваксините Pfizer и AstraZeneca са одобрени във Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай