Неделя,

Огромна паника в Германия! Какво каза топ експерт

От: Редактор -
26294
Огромна паника в Германия! Какво каза топ експерт
A
A
A

Лотар Вилер, директор на института "Роберт Кох", който е най-сериозната експертна инстанция в Германия, направи необичайно драматично изказване относно ситуацията с коронавируса в Германия.

"Влизаме в сериозна криза и ще преживеем много тъжни коледни празници, ако веднага не се вземат мерки", предупреди Вилер.

Тази сутрин бяха обявени над 65 000 нови случаи, което е абсолютен рекорд от началото на пандемията.

Практиката показва, че в последно време около 0,8% от заразените с коронавирус умират.

Което, според шефа на "Роберт Кох", означава, че при над 50 000 заразени на ден през следващите седмици ще умират около 400 души дневно.

Ситуацията в болниците също става все по-критична, каза още шефът на "Роберт Кох" и добави: "Никога не сме били по-силно разтревожени". По думите му на някои места се налага да се търси по два часа, докато се намери свободно интензивно легло за хора с инсулт и други тежки болести.

Шефът на "Роберт Кох" заяви още, че институтът отрано е дал ясни препоръки за действия. И отрано е предупредил, че четвъртата вълна на пандемията може да надмине всички предишни, ако не се вземат ограничителни мерки за контактите и не се повиши значително процентът на ваксинациите.

"Клубовете и баровете са извор на масови инфекции. От моя гледна точка те трябва да бъдат затворени", каза Вилер и апелира за отмяна на всякакви масови мероприятия.

"Още от първата вълна на пандемията знаем, че ограниченията на контактите между хората са ефективно средство. Но сега броят на тези контакти е твърде голям", обясни Вилер.

Вилер апелира към политиката да предприеме най-сетне конкретни действия: "Няма нужда постоянно да откриваме някакви нови неща. Всички нужни концепции и рецепти са отдавна известни. Езикът ми е остър, но след 21 месеца пандемия просто вече не мога да понасям, когато предупрежденията остават незабелязани", заяви Вилер.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички