Огромна надежда. Официална новина за Омикрон

Учени доказаха, че се кара по-леко от другите щамове

Огромна надежда. Официална новина за Омикрон | StandartNews.com

Хората, които са болни от Омикрон, го изкарват по-леко, отколкото предишните вариантикато Делта, предаде Ройтерс, като цитира американско проучване, съобщи БТА.

Според изследването при последната вълна на Ковид-19 престоят в болница, ако се налага, е по-кратък. Пациентите, настанени в реанимация, са по-малко и смъртните случаи са спаднали.

Въпреки това силно заразният вариант Омикрон доведе до рекорден брой инфектирани и хоспитализирани, което натоварва здравната система на САЩ.

По-лекото протичане на инфекцията при заразените с Омикрон вероятно е свързано с високото ниво на ваксинация, поставянето на подсилващи дози на отговарящи на изискванията за това хора, както и предишни преболедувания, осигуряващи известна имунна защита, се казва в проучването.

Констатациите съответстват на предишни анализи на данни от Република Южна Африка, Англия и Шотландия, където броят на инфектираните с Омикрон достигна своя пик по-рано, отколкото в САЩ, отбелязват от американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията.

Сравнително високият брой на хоспитализации на деца, заразени с Омикрон, може да е свързан с по-ниски нива на ваксинация в сравнение с възрастните, смятат изследователите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай