Четвъртък,

Обрат! Коя бустерна ваксина препоръчва СЗО?

От: Агенция Стандарт -
5463
Обрат! Коя бустерна ваксина препоръчва СЗО?
A
A
A

Поставянето на подсилващи дози ваксина трябва да започне от най-уязвимите, призоваха от Световната здравна организация. Досега оттам настояваха, че поставянето на подсилващи дози не е необходимо за хората в добро здраве.

Сега обаче от здравната агенция на ООН съобщиха, че вече препоръчват поставянето на подсилващи дози от ваксината на Pfizer и то трябва да започне от групите с най-висок приоритет около четири до шест месеца след поставянето на първите две дози, предава Нова.

Междувременно, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази съжаление, че глобалното управление се е провалило, и призова светът да влезе в извънреден режим за справяне с COVID-19, климатичната криза и глобалната финансова реформа.

"Омикрон е още едно предупреждение, а следващият вариант може да е по-лош. Спирането на разпространението на вируса трябва да бъде на първо място в дневния ред навсякъде. В същото време вирусът не може да се използва като прикритие за подкопаване на правата на човека, свиване на гражданското пространство и задушаване на свободата на медиите. А правителствата също така наложиха непропорционални ограничения, които наказват развиващите се страни. Нашите действия трябва да се основават на науката и здравия разум", заяви той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com