Областен и двама кмета под карантина заради Нанков

Имали контакт с инфектирания зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството при посещението му на ГКПП край Рудозем и Широка лъка

Областен и двама кмета под карантина заради Нанков | StandartNews.com

На областния управител на Смолян Недялко Славов и на кмета на Николай Мелемов, както и на управника на село Широка лъка Васил Седянков е препоръчана домашна изолация, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян. Тримата ще са вкъщи, докато не бъдат получени резултатите от направените им PCR тестове. Причината е контакт с инфектирания зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещението му на ГКПП край Рудозем и Широка лъка.

Шестима от заразените общо 12 души от коронавирус Смолянска област са в болница. Четирима са настанени в Смолян и двама в Мадан. Новите случаи на заразата са 7 жени и 5 мъже, от 44 до 80 години. Те са от общините: 5 от Смолян, 4 от Рудозем и по един от Мадан, Златоград и Девин.

Сред новоустановените има медицинска сестра от МБАЛ-Девин с респираторни оплаквания, която е на домашно лечение и двама души от персонала в Дома за възрастни в с. Ровина, открити при периодичния скрининг на работещите и потребителите. Без оплаквания са, поставени под карантина в дома. Няма епидемичен риск за останалите в заведението, пише Марица.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай