Нови ограничения в Европа заради ковид

Австрия, Шотландия и Северна Ирландия с нов локдаун

Нови ограничения в Европа заради ковид | StandartNews.com

Австрия, Шотландия и Северна Ирландия отново поставят в изолация населението си от днес. Това се случва ден след Рождество Христово и в навечерието на кампанията за ваксиниране в 27-те страни членки на ЕС срещу вируса, заразил над 25 милиона души на континента, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

След разхлабване на мерките по Коледа, по време на което австрийците дори можеха отново да карат ски, трети локдаун влиза в сила в страната. Той ще продължи до 24 януари. Облекчаване на рестрикциите обаче ще има от 18 януари за хората, които са си направили антигенен тест. От 18 януари освен това преподавателите, търговците, имащи контакт с клиенти, и водачите на превозни средства на обществения транспорт ще бъдат тествани всяка седмица. 

Ирландия и Италия отново влязоха в изолация преди празниците. Нови драконови мерки, като затваряне на магазините за стоки, които не са от първостепенно значение или забрана на социалните контакти влизат в сила в Шотландия и Северна Ирландия от днес.

Нова карантина е наложена вече на част от Англия от 20 декември, за да се възпре разпространението на новия вариант на коронавируса. Изследване на Лондонския колеж по хигиена и тропическа медицина, качено онлайн вчера, но все още непубликувано в научно издание, потвърждава, че този нов щам на вируса е между 50 и 74 процента по-заразен от вече намиращите се в обращение щамове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай