Нов рекорд по заразени във Великобритания

Само за ден бройката е близо 36 000

Нов рекорд по заразени във Великобритания | StandartNews.com

Броят на откритите нови случаи на коронавирусна инфекция на ден във Великобритания е 35,9 хиляди, което е рекордна цифра от началото на пандемията. Това се доказва от данни, публикувани в неделя на правителствения информационен уебсайт.

ПО ТАЗИ ТЕМА

Какво е известно за новия щам на коронавирус

Ден по-рано в кралството са отбелязани малко повече от 27 хиляди случая на инфекция. Предишният антирекорд - 35,3 хиляди случая - беше поставен на 17 декември, но тогава статистиката включваше незаписани по-рано случаи на инфекция в Уелс поради техническа грешка.

Броят на смъртните случаи през последните 24 часа е 326 (спрямо 534 в събота). Общо в Обединеното кралство са загинали 67,4 хиляди души, което е втората по големина цифра в Европа след Италия. Броят на откритите инфекции надхвърля 2,04 млн. През последните седем дни броят на откритите инфекции в страната се е увеличил с 51% в сравнение с предходния седемдневен период.

Увеличението на честотата на COVID-19 в кралството е свързано с идентифицирането на нов, мутирал вариант на коронавируса, който бе обявен на 14 декември от ръководителя на Министерството на здравеопазването Мат Ханкок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай