Народът го удари на чесън и ракия

Маските поскъпнаха с 300 процента, спиртът е на изчезване

Народът го удари на чесън и ракия | StandartNews.com

Заплахата от коронавируса отприщи страховете на българите и дойде дюшеш на спекулантите. Цените на маските хвъркнаха до небесата, като една кутия с 50 броя стигна скандалната цена от 100 лева, като само преди месец струваше 3 лева.

Аптекарите твърдят, че дезинфектантите вече са изчезнали от пазара в България, а хората са започнали да се запасяват със спирт и не е ясно докога ще стигнат заявените количества.

Телевизонно интервю на проф. Тодор Кантарджиев за превенцията чрез употреба на ракия повиши рязко покупките на спиртната напитка.  
"Българският народ си го прочете както иска - че българската ракия помага при всичко. Той, вирусът, не издържа дълго време на повърхност, много лесно се унищожава с всички дезинфектанти на спиртна основа и това внася успокоение", смята професорът.

Заедно с ракията, българинът се юрна да изкупува чесън за здраве и имунитет. Цената на родното производство скочи до 10 лева за килограм, което е с 4 лева по-скъпо от артикула, който идва от Китай, но никой вече не го купува. 10 лева стана цената и на сусамово олио, за което се твърди, че гони вирусите.

Всичко за коронавируса -  в УТРЕШНИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК СТАНДАРТ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай