Петък,

На концерт и в бар само с ваксина. Това ли ни чака?

От: стандарт -
На концерт и в бар само с ваксина. Това ли ни чака?
A
A
A

 

Шампионът по ваксиниране – Израел, вече обяви новите правила за живот в страната. „Зелените пропуски“ след слагането на ваксина до дни ще се искат на всички обществени места, пише The Guardian.

От следващата седмица с тях ще се ходи в спортни зали, хотели, концерти, басейни и храмове. От началото на март пропускът е задължителен за барове и ресторанти, както и за молове.

Пропускът ще бъде онлайн, в специално мобилно приложение, от което ще може да бъде сканиран.

Останалото население, включително децата под 16 години, ще могат да посещават само част от обществените заведения, но след показване на отрицателен тест за коронавирус.

За да пресекат опитите за фалшиви пропуски, властите затягат контрола върху приложението и болниците, издаващи документи. Нарушителите ги очакват солидни глоби – по 1200 евро.

По последни данни повече от 4,2 милиона от 8,9 милиона, живеещи в Израел, са получили първа доза на ваксината, а над 2,8 милиона граждани са сложили и втората доза. По данни на Bloomberg, със сегашните темпове на ваксинация, Израел след месец ще е ваксинирала три четвърти от населението си и това се очаква да пресече в голяма степен разпространението на коронавируса.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com