Министър отиде на почивка, изненадаха го с карантина

Туроператорът TUI отмени всички почивки в континенталната част на Испания до 9 август

Министър отиде на почивка, изненадаха го с карантина | StandartNews.com

Британският министър на транспорта Грант Шапс, който в момента е на почивка в Испания, научил за въвеждането на карантина по телефона по време на кризисното заседание на правителството, съобщава в. "Сънди таймс", цитиран от Франс прес.

От днес пристигащите от Испания в Обединеното кралство трябва да прекарат 14-дневна карантина заради увеличените случаи на коронавирус, обяви вчера говорител на британското правителство.

Мярката може да засегне много британци, които са любители на средиземноморското слънце, които са прекарали месеци на изолация в домовете си. Сред тях е и министърът на транспорта Грант Шапс, който в момента е на почивка в Испания, отбелязва "Сънди таймс".

Шапс участвал по телефона в кризисното заседание, на което беше решено Испания да бъде извадена от списъка със сигурни страни, освободени от карантина. Информацията предизвика куп подигравки в социалните мрежи и критики към правителството заради политиката му срещу Ковид-19.

"Много министри вероятно са знаели предварително, че е възможно да бъде наложена карантина на завръщащите се от почивка в Испания", изтъкна в Туитър опозиционната депутатка Даян Абът. "Но явно никой не си е дал труда да предупреди Грант Шапс", допълва тя.

ТУИ (TUI), най-голямата туристическа компания в Европа, обяви днес, че е отменила всички почивки в континенталната част на Испания до 9 август включително, предаде Ройтерс.

Мярката на ТУИ последва съобщението, че Великобритания налага карантина на завърналите се от тази страна.

Обединено кралство реши да отмени почивките до континенталната част на Испания до 9 август 2020 година включително, се посочва в комюнике на компанията.

Знаем, че нашите клиенти очакват с нетърпение почивката си в чужбина и някои биха могли да приемат новите карантинни условия. Така че всички, които искат да пътуват до Балеарските и Канарските острови, ще могат да го направят както е било планирано от утре, 27 юли, се посочва в комюникето на ТУИ.

Междувременно Испания обяви, че заразата с коронавирус в страната е под контрол. Това заяви днес испанското външно министерство, след като британското правителство наложи 14-дневна карантина на всички завръщащи се от средиземноморската страна в отговор на скока на новите случаи там, предаде Ройтерс.

Болниците се справят добре с увеличаването на заразените и над половината нови случаи са безсимптомни, посочи министерството, допълвайки, че заразата в Каталуния и Арагон скоро трябва да бъде изцяло под контрол.

Ведомството коментира, че е очаквало да има някои клъстъри на зараза след края на ограничителните мерки. Те са установени и са взети мерки, пише dir.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай