Мангъров каза защо веднага трябва да махнем зеления сертификат

Парламентът да приеме закон, който да гарантира, че няма да има задължителна ваксинация

Мангъров каза защо веднага трябва да махнем зеления сертификат | StandartNews.com

Зеленият сертификат е "напълно безсмислен" и трябва да бъде премахнат веднага, предупреди доц. Атанас Мангъров, който днес се появи на пресконференция на лидера на АБВ Румен Петков.

"Стана напълно ясно, че и ваксинираните могат да са носители на вируса и да заразяват. Със сертификата те обаче имат свободата да се движат свободно, като така заразяват", предупреди доц. Мангъров.

Той и Петков поставиха редица искания що се касае до ковид мерките. Първото от тях - да се върнат незабавно учениците в час без всякакви тестове, като аргументът за това са "нищожно ниския" брой на позитивни тестове при най-малките в последните седмици.

На второ място, смятат от партията, трябва да отпадне зеленият сертификат, а парламентът следва да приеме закон, който да гарантира, че няма да бъде въвеждана задължителна ваксинация.

Без условия и без тестове децата да тръгнат на училище, призова също Атанас Мангъров. Аргументът, който той изтъкна, е нищожно ниският брой на позитивни тестове при най-малките в последните седмици и изтъкна, че в последните две години децата са заложници и жертви на собствените ни страхове и се превръщат в духовни инвалиди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай