Събота,

Мангъров каза защо веднага трябва да махнем зеления сертификат

От: Рачо Рачев, сн. АБВ -
37107
Мангъров каза защо веднага трябва да махнем зеления сертификат
A
A
A

Зеленият сертификат е "напълно безсмислен" и трябва да бъде премахнат веднага, предупреди доц. Атанас Мангъров, който днес се появи на пресконференция на лидера на АБВ Румен Петков.

"Стана напълно ясно, че и ваксинираните могат да са носители на вируса и да заразяват. Със сертификата те обаче имат свободата да се движат свободно, като така заразяват", предупреди доц. Мангъров.

Той и Петков поставиха редица искания що се касае до ковид мерките. Първото от тях - да се върнат незабавно учениците в час без всякакви тестове, като аргументът за това са "нищожно ниския" брой на позитивни тестове при най-малките в последните седмици.

На второ място, смятат от партията, трябва да отпадне зеленият сертификат, а парламентът следва да приеме закон, който да гарантира, че няма да бъде въвеждана задължителна ваксинация.

Без условия и без тестове децата да тръгнат на училище, призова също Атанас Мангъров. Аргументът, който той изтъкна, е нищожно ниският брой на позитивни тестове при най-малките в последните седмици и изтъкна, че в последните две години децата са заложници и жертви на собствените ни страхове и се превръщат в духовни инвалиди.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com