Колко са починали от К-19? Данните се разминават

Според Worldometers жертвите за денонощие у нас са 12, от София съобщават за две

Колко са починали от К-19? Данните се разминават | StandartNews.com

Фрапиращо разминаване за броя на жертвите от К-19 у нас за денонощие се получава между данните на  световната броячка Worldometers и Националния информационен сайт за коронавируса в София,

Справка на световната страница сочи, че новозаразените в България са 42-ма, а починалите са 12 души.   По последни данни от Националния информационен сайт за коронавируса у нас новите случаи у нас са 34, а загиналите за денонощието са двама, пише Блиц.  

Според вчерашните данни от Министерството на здравеопазването, актуални към 8 часа на 4 юни, новозаразените бях 25 и общият им брой е 2585, а 147 са починалите лица, при които е потвърден новият коронавирус. Съпоставимо с днешните резултати от информационни сайт, статистиката на Worldometers излиза вярна.  Защо се получава такава фрапираща цифра в данните? Още вчера председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че има разминаване между резултатите, които се изнасят от Националния информационен сайт и Министерството на здравеопазването. Според данните в самата информационна система към 7 часа, броят на новите случаи е 33, починалите 149, а новите жертви - 2. Към момента справката сочи, че новите заразени са 34, няма нови починали, но броят на смъртните случаи е 159. Не става ясно откъде се получава това разминаване. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай