Сряда,

Китай се опъва - ковид-19 не е лабораторен

От: Редактор -
483
Китай се опъва - ковид-19 не е лабораторен
A
A
A

Китайските учени няма вече да разглеждат версията, че коронавирусът е изтекъл от лаборатория в град Ухан, докато не получат нови потвърждения за нея. Това заявява в публикувано днес интервю за в. "Глобал таймс" Лян Ванян, шефът на група китайски експерти, участвали в мисията на СЗО, изпратена в Ухан, за да проучи произхода на вируса.

Той допълва, че експертите са единодушни и по други четири точки: най-ранният случай на Covid-19 е регистриран на 8 декември;

Уханският пазар за морски дарове е изиграл важна роля за избухване на заболяването; доставките на замразени храни може да са повлияли разпространението на вируса; коронавирусът е от животински произход и най-вероятно се е прехвърлил върху хората чрез междинно звено.

„След посещения в Уханския институт по вирусология и в други местни медицински центрове, след проучвания на място и полеви изследвания групата стигна до единното мнение, че е крайно слабо вероятно вирусът да е изтекъл от лаборатория.

Затова в бъдеще мисиите с цел да се проучи произходът на коронавируса няма вече да се фокусират върху тази сфера, освен ако се появят нови данни“, посочва Лян.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com