Кацаров доволен от мерките, но с шокиращи данни за смъртността

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици, каза здравният министър

Кацаров доволен от мерките, но с шокиращи данни за смъртността | StandartNews.com

Здравният министър Стойчо Кацаров се похвали в ефира на БНТ, че мерките, с въвеждането на зеления сертификат, работят. За това говорят и намаляващият блрой на новозаразените, и спазването на изискването от хората, както и цифрите.

"250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици", цитира данните в подкрепа на тезата си Стойчо Кацаров.

Здравният министър обаче предупреди, че към момента нашата статистика сочи, че "при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип". Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери още Кацаров.

Той отново потвърди, че здравното министерство е в готовност да върне малките ученици в училище. "От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда", каза министърът.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи. Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита риторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай