Неделя,

Израел събра очите на света. Лекарство бори Ковид за 5 дни

От: СТАНДАРТ -
589
Израел събра очите на света. Лекарство бори Ковид за 5 дни
A
A
A

Ново лекарство преборва коронавируса само за 5 дни. Сензационната новина съобщи в. „Джерусалем пост“, цитиран от БГНЕС.

90% от пациентите, лекувани с новото израелско лекарство EХ-CD24, биват изписвани за 5 дни. Около 93% от пациентите с тежък коронавирус, лекувани с новия израелски препарат се възстановяват в рамките на дни, съобщава в. „Джерусалем пост“.

Лекарството е във фаза II на проучването и се прилага в няколко гръцки болници. То е разработено от екип на телавивския медицински център „Сураски“.

Резултатите при фаза II потвърдиха първоначалните от фаза I, които проучвания бяха проведени в Израел миналата зима. При тях 29 от 30 пациенти с умерен или тежък коронавирус се възстановиха в рамките на няколко дни.

„Основната цел на това изследване беше да се потвърди, че лекарството е сигурно“, каза проф. Надир Арбер. „Досега нямаме регистрирани никакви значителни странични ефекти при нито един от пациентите и в двете групи.“

Изпитването се провежда в Атина, тъй като в Израел няма достатъчно подходящи пациенти. Водещ в тази дейност е гръцкият комисар по коронавируса проф. Сотирис Циодрас.

Абер и неговият екип разработиха препарата на базата на молекула, която професорът изследва от 25 години, наречена CD24, която естествено присъства в тялото.

„Важно е да напомним, че 19 от 20 пациенти с COVID-19 нямаха нужда от никаква терапия“, каза Арбер. „След период от между 5 и 12 дни само 5% от пациентите започват да се влошават.“

CD24 е малък протеин, който е закотвен в мембраната на клетките и изпълнява много функции, включително регулиране на механизма, отговорен за цитокиновата буря. Арбер подчерта, че техният препарат EXO-CD24 не засяга имунната система като цяло, а само се насочва към този специфичен механизъм, като помага да се намери отново правилния му баланс.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички