Брънзалов: Има спад в интереса към ваксините

В никой кабинет няма да се върне пациент, каза д-р Брънзалов

Брънзалов: Има спад в интереса към ваксините | StandartNews.com

Забелязвам спад в интереса за ваксинация, но и затишие на вируса. Ваксината е единственото ни оръжие, ако се колебаете - имунизирайте се, има достатъчно дози. Това призова д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, пред БТВ.

"В никой кабинет няма да се върне пациент за ваксинация. В заповедта на министър Стойчо Кацаров има заложен приоритет на имунизация на хората над 60 години, а не забрана за ваксинацияна другите групи", обясни медикът. 

"Ваксината на "Пфайзер" е много удобна, през 21 дена се поставят дозите, а след това човек е защитен", съобщи зам.-председателят на БЛС. "Решенията се взимат политически, а не от Щаба. Националният оперативен щаб се справи - трябваше да се взимат трудни решения, нормално е членовете на НОЩ да поемат негативизма в такава ситуация. България се справи прекрасно с епидемията", заяви д-р Брънзалов. 

"Нека всички бъдещи политици да действат на принципа на надграждането, а не на рушенето. Забравя се какво е направено - да се замислим над добрите неща", призова зам.-шефът на БЛС. "Какъвто и щам да дойде в България, системата е много по-подготвена", коментира д-р Николай Брънзалов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай