И джипитата се включват във ваксинацията

Болниците ударно имунизират от днес

И джипитата се включват във ваксинацията | StandartNews.com

И джипитата се включват във ваксинацията. Много от тях вече са заявили готовност за поставят инжекциите. Болниците пък започват сериозна ваксинация от днес.

ВИЖ ОЩЕ: Нощната имунизация стана хит

1950 души са се ваксинирали за трите дни от началото на т.нар. масова ваксинация в "Пирогов" по "зелените коридори", съобщи директорът на спешната болница проф. Асен Балтов на извънреден брифинг. Хората трябва да направят така, че медицината да победи антиваксърските действия, каза проф. Балтов.

Успяхме да дадем възможност на много хора да дойдат сами и да направят своя информиран избор, каза шефът на „Пирогов”. Четирите фази на ваксинирането продължават и в 5-те пункта в "Пирогов". До 13 ч всеки, който се е записал може да получи инжекция, а след този час - по "зелените коридори". Обикновено ваксинираме до 17,30 ч, но при необходимост времето може да бъде удължено, каза Балтов.

В "Пирогов" не е имало случаи с тежка алергична реакция след поставянето на ваксина. Имало е обаждания на хора с неразположение, покачване на температурата, но в рамките на 24 часа всичко отшумява.

24 часа след поставянето на ваксината не трябва да се пие твърд алкохол, предупреди проф. Асен Балтов. Чаша бира или вино няма да попречи, допълни той. При ваксината на "АстраЗенека" натрупването на антитела започва след втората седмица. Затова е задължително носенето на маска и спазването на всички мерки, защото първата доза от ваксината не предпазва, предупреди той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай