Джокович и съпругата му пребориха COVID-19

Заразиха се на турнир, положителни проби даде и Гришо

Джокович и съпругата му пребориха COVID-19 | StandartNews.com

Първата ракета в света Ноле Джокович и съпругата му Йелена дадоха отрицателни тестове за коронавирус, съобщи БГНЕС.

Сърбинът се зарази с COVID-19 по време на демонстративния турнир “Adria Tour”.

За неговия положителен тест стана ясно на 23 юни, два дни след като излезе новината, че е заразен нашият тенисист Григор Димитров.

Положителни проби дадоха също хърватинът Борна Чорич, сърбинът Виктор Троицки и бременната му жена, както и няколко от треньорите на тенисистите. Финалната част на турнира в хърватския град Задар бе отменена. На спортните мероприятия в Сърбия и Хърватия нямаше социална дистанция между зрителите на трибуните, а играчите и другите присъстващи на корта също не спазваха никакви мерки, като се прегръщаха, правиха си общи снимки, разменяха си един микрофон на пресконференцията и т.н.

Най-фрапиращи бяха кадрите от партито, което Джокович организира след турнира в Белград. На снимките и видеата се вижда как той и други именити тенисисти като Григор Димитров и Александър Зверев са голи до кръста в нощен клуб и бурно се забавляват. 33-годишният Джокович и съпругата му Йелена нямаха симптоми и се чувстваха добре, но следваха всички препоръки на лекарите и се намираха в самоизолация.

Заради пандемията от коронавирус тенис състезанията в момента не се провеждат. Мъжкият тур ще стартира в началото на август във Вашингтон. След подновяването на сезона трябва да се проведат три Мастърса, както и Ю Ес Оупън и Ролан Гарос. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай