Дом за стари хора пламна с ковид

32 нови случая регистрирани в Русе, 26 са сред възрастните в дома

Дом за стари хора пламна с ковид | StandartNews.com

Дом за стари хора в Русе пламна с ковид.  За последните 24-часа са регистрирани 32 нови случая в града, от които 26 са в дома за стари хора „Възраждане“. Към момента общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 49. Мъж на 80-годишна възраст, който беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, почина в началото на седмицата. От останалите 48 души – 6 са от персонала и 42-ма са обитатели.

От новорегистрираните 26 случая, 21 са без оплаквания и затова те са преместени от сградата на дома за стари хора в специално осигурена за целта сграда на Община Русе, където ще бъдат под изолация.  Другите петима са проявили различни симптоми, сред които повишена температура, суха кашлица и повръщане и съответно са насочени за хоспитализация.

Очакват се резултатите от още 75 проби на обитатели от социалната институция. Изследвани са и други седем души от персонала на дома, като техните проби са отрицателни. От обявените до вчера случаи, 13 от обитателите на социалното заведение са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“, като един от тях е на кислородна терапия, но за момента не се налага да бъде интубиран, други двама са в УМБАЛ „Медика Русе“, а една жена на 77 години, чиято положителна проба беше съобщена на 26-ти този месец и която беше в домашен отпуск остава под домашна карантина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай