Депутат разкри какво се случва у нас, ако Омикрон протича тежко

Правят се твърде малко изследвания за появата на Омикрон в България

Депутат разкри какво се случва у нас, ако Омикрон протича тежко | StandartNews.com

Вариантът Омикрон ще има по-бързо разпространение. Ако протече по-леко, той може да е едно от решенията за излизане от ковид кризата. Ако протича по-тежко - ще имаме проблем, заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев.

Данните от Южна Африка показват, че протича по-леко, но там населението е от предимно по-млади хора, затова не могат да се правят сравнения с Европа.

По думите на Симидчиев се правят твърде малко изследвания за появата на Омикрон в България, което е предпоставка вариантът да не бъде открит навреме у нас.

Народното събрание трябва да бъде обхванато от изискването за зелен сертификат, каза още Симидчиев. Според него това може да стане, ако министърът на здравеопазването Асена Сербезова промени заповедта, която изключва парламента и администрацията от изискването за зелен сертификат. В противен случай "Демократична България" има готово предложение за гласуване в пленарна зала.

Симидчиев изрази съжаление, че чисто медицински проблем се е превърнал в политически, с което се разделят хората и се настройват едни срещу други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай