Да се смееш или да плачеш: Забременява ли се след ваксина

Защо тебе, глупако, ще те чипират, с твоята диагоналка и външна тоалетна, каза д-р Мирослав Ненков

Да се смееш или да плачеш: Забременява ли се след ваксина | StandartNews.com

Публикация в група във фейсбук, в която жена обяснява, че след втора доза ваксина, цикълът й закъснял, а след 10 дни имала положителен тест за бременност, разсмя д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването, който бе сутрешен гост на "Здравей, България" по Нова тв. Според публикацията в социалната мрежа промените били резултат от ваксината.

Според д-р Ненков, в социалната мрежа се генерират глупости. "Хората не си задават основни въпроси - защо властите ще имат сметка да изкарват големи данни на заразени? Те нямат нужда от това. Защо тебе, глупако, ще те чипират, с твоята диагоналка и външна тоалетна, че реши, че си важен", иронично запита Ненков.

"Не работя на първа линия и директно с болни с коронавирус. Държа да го подчертая", каза още д-р Мирослав Ненков. "Има един процес, който тече от времето на маркобесния комунизъм, който набива клин  между моята гилдия и пациентите. Дойдоха комунистическите промени, които и до ден днешен ни морят. Тогава лекари като мен трябваше да говорят с пациентите за пари и това руши доверието", каза той.

Той разкри, че има познати, които отказват да влязат в ковид отделенията: "Защо да се жертват? Кой ще ги задължи? Заради премиера Янев ли", запита той.

По думите му, когато не знаем какво да направим, е добре да слушаме науката: "Вирусът се предава лесно, може да се изкара тежко. Вече има ваксини, имаме опит с тях. Те не са толкова тежки и страшни. Вероятността ваксината да направи щета е много по-малка от тази да ни даде полза", добави той.

Според него не могат отделни гилдии и хора да бъдат задължени да се имунизират. "Или се задължават всички или не. Няма достатъчно смел лидер, който обаче да каже, че ваксинацията става задължителна", каза Ненков.

"Онлайн обучението миналата година беше кошмарно. Няма данни колко % заразени генерират театри, училища и кина. Не може да работят моловете, но училищата да са затворени", категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай