COVID капан сковава съседите

Напреение в Румъния, Сърбия, Черна гора и Словения.

COVID капан сковава съседите | StandartNews.com

Лоши COVID новини през последните дни застигнаха и други балкански страни като Румъния, Сърбия, Черна гора и Словения.

Присъствените учебни занятия в Букурещ се прекратяват от утре, а носенето на маска става задължително във всички обществени пространства на открито и закрито,

Забранява дейността на кината, театрите и концертните зали, както и на ресторантите на закрито, с изключение на тези в хотелите и пансионите,

Епидемиологичната обстановка в Белград се влошава, съобщи епидемиологът Предраг Кон, член на сръбския Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса, за държавната телевизия РТС.

"Засега не става въпрос за пълно затваряне на Белград, както стана през пролетта, но такива мерки са разработени и ще бъдат приложени в случай на необходимост", каза той.

Във връзка с влошаването на обстановката от днес белградската зала Арена, преоборудвана като COVID болница, започва да приема първите пациенти.

В сила са и по-строги мерки - задължително носене на маски на закрито и настоятелна препоръка да се носят и на открито. Глобите за неспазване на мерките на обществени места са 42 евро.

Черна гора е на незавидното първо място в Европа по брой на заболелите от COVID-19 на 100 000 жители, съобщи Танюг.

По данни на европейските статистически центрове, публикувани на 16 октомври, в Черна гора има 2385,15 регистрирани случаи на коронавирус на 100 000 жители, следвана от Армения и на трето място от Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай