Вторник,

Британци прогнозират много смърт от Омикрон. Какво препоръчват?

От: Рачо Рачев -
484
Британци прогнозират много смърт от Омикрон. Какво препоръчват?
A
A
A

Щамът Омикрон на коронавируса може да доведе до значително увеличаване на заболеваемостта и смъртността, гласи доклад на Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, пише "Труд".

Авторите на документа представиха оптимистичен и песимистичен сценарий на пандемия в Англия от 1 декември до 30 април. Първият предполага, че имунният отговор сред населението ще бъде висок, а ваксините ще останат ефективни. В този случай броят на инфектираните може да достигне 2000 на ден, а общият брой на хоспитализациите ще достигне 175 000. От тях почти 25 000 души могат да починат.

При песимистичен сценарий броят на медицинските посещения може да се удвои в сравнение с показателите за януари 2021 г. Броят на хоспитализациите ще бъде 492 000, а на починалите 74 800.

Според един от водещите автори на изследването Розан Бернар, ако пандемията върви по оптимистичен сценарий, тогава умерените мерки ще бъдат достатъчни, за да се овладее напрежението от Омикрон: ограничаване на масовите събития, спиране на работата на развлекателните заведения, работа от вкъщи.

„Песимистичната перспектива обаче предполага, че може да са необходими по-строги мерки, за да се избегне претоварването на националната здравна служба“, каза Бернар.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com