Бил Гейтс: Пандемията отслабва, новата - след 3 г.

Сегашната отслабва заради наличието на нови ваксини, твърди милиадерът

Бил Гейтс: Пандемията отслабва, новата - след 3 г. | StandartNews.com

Нова пандемия за човечеството прогнозира основателят на “Майкрософт“ Бил Гейтс.  Той направи това със запис на подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, в който обсъдиха пандемията от коронавирус и промените, предизвикани от COVID-19. По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството.
"Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след двадесет години", каза Гейтс. Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след три години.
Независимо от това, както подчерта основателят на „Майкрософт“, следващият път човечеството ще бъде „по-подготвено“ за пандемия. Според него дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция.
„Следващият път няма да бъдем толкова глупави“, заключи той.
По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно. Накрая милиардерът обяви, че отслабването на инфекцията в света е в резултат на производството на ваксини. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай