Безплатна ваксина и за имигрантите в UK

Това обявиха от британското правителство

Безплатна ваксина и за имигрантите в UK | StandartNews.com

Имигрантите, които нямат необходимите документи и разрешения да живеят във Великобритания, все пак ще могат да получават COVID-19 ваксини, без да подлежат на проверки на статуса. Това обявиха от британското правителство, цитирани от "Франс прес".

Някои данни се споделят с вътрешното министерство, което отговаря за контрола на границите и разследването на нелегалната имиграция, включително депортирането на онези, които нямат право да останат.

Британското министерство на здравеопазването обаче даде ясно да се разбере на служителите в държавната Национална здравна служба (NHS), че хората, които получават ваксинации срещу COVID-19, както и тестове и лечение, не подлежат на проверки на имиграционния статус.

"Коронавирусните ваксини ще бъдат предлагани безплатно на всички, които живеят във Великобритания, независимо от имиграционния статус", увери говорител на правителството.

До момента страната е ваксинирала над 11 млн. души, използвайки ваксини или на американско-германския консорциум Pfizer/BioNTech, или на Оксфордския университет и британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай