Австрия иска 10 дни карантина за българи

Обяви ни за рискоова зона

Австрия иска 10 дни карантина за българи | StandartNews.com

Австрия ни обяви за рискова зона и въведе задължителна 10-дневна карантина за пристигащите от България. 

Досега българите можеха да влизат в Австрия с PCR-тест. Местните власти обаче се опасяват да не се повтори ситуацията от лятото. Тогава заразени сезонни работници от Западните Балкани се завърнаха в Австрия.

Според министъра на вътрешните работи Карл Нехамер пандемичната обстановка в Австрия се е изострила след края на лятото, със завръщането на хора от Балканите.

Правителството на страната официално обяви как ще се отпускат мерките след седми декември. Животът частично ще се върне към нормалното. Учениците от началните класове и абитуриентите се връщат в класните стаи. Маските са задължителни за децата над 10-годишна възраст.

Отпада забраната за излизане, но се запазва вечерният час от 20 часа до 6 сутринта. Разрешава се и събирането на до шест души, като за предстоящите празници ограничението е за до десет души.

„Намаляването на заразените, което наблюдаваме в Австрия, е успех, но няма причина да отменим всички мерки. Благодарение на блокадите, имаме възможността да разхлабим ограниченията, както беше планирано - стъпка по стъпка и много внимателно”, посочи канцлерът на страната Себастиан Курц.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай