Аутопсия на починали намали смъртността в Хамбург

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох"

Аутопсия на починали намали смъртността в Хамбург | StandartNews.com

Здравните власти на германския град Хамбург оспорват изчисленията на Института "Робърт Кох" за смъртността от коронавирус.

В статията се изчислява, че средната възраст на смъртните случаи в Германия е 80 г., а най-младият починал - на 28 г., е имал предишни заболявания.

Анализът отбелязва, че много от починалите обаче имали сравнителна ниска очаквана продължителност на живота и за тях не може да се каже дали са починали пряко или непосредствено от коронавирус.

Затова хамбургските здравни власти започват да изчисляват смъртността от заразата по различен начин. Съдебни медици правят аутопсия на починалите в града, които имат положителен тест за коронавирус.

Много от починалите вече са имали сериозни предходни заболявания и поради това Хамбург настоява методът на преброяване да бъде проверен на национално ниво.

След упрека от германските здравни власти, които изискват института "Робърт Кох" да промени метода си на изчисление, председателят му проф. Лотар Вилер се противопостави на тази критика и по думите му "смъртността е по-скоро подценена, отколкото надценена"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай