Ангел Кунчев: Забавих третата доза ваксина и вирусът ми даде урок

Доцентът разказа как е изкарал ковид и как се е чувствал в дните след това

Ангел Кунчев: Забавих третата доза ваксина и вирусът ми даде урок | StandartNews.com

Забавих малко поставянето на третата доза и вирусът ми даде урок, че когато си решил да правиш нещо, най-добре е да го направиш навреме. Дадох положителен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация. Това заяви в интервю за бТВ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод твърденията, че e бил в изключително тежко състояние заради COVID-19.

“Със сравнително добро лечение успях да преодолея в рамките на седмица до 10 дни. След това обаче този прочут постковид синдром показа своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой каквото си има го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава богу е преодолимо”, добави той.

Кунчев каза още, че в момента се чувства добре и е на работа от седмица. „В самото начало много се ядосах, четейки тези дивотии“, добави той по повод писанията, че едва ли не е починал от вируса.

По думите му, за да си „позволиш да приемаш, че всичко, което се пише по мрежите за истина,  значи, че нямаш най-елементарен усет за това как да отделяш истината от лъжата, което е много лошо“.

„През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики в здравеопазването и част от тях – борбата с пандемията. Това, че още отсега се знае, че ще се обърне внимание на една много закъсняла, но и една много добра, широка лампения, много ме радва. Без нея не можем да минем“, обясни Кунчев.

Той допълни, че обществото си искат стария живот и това е нормално.

„За съжаление, търсейки човека, който им пречи, се насочват към тези, които се опитват да върнат този стар живот. На всички е ясно, че без по-високо ниво на имунизация, няма да може да се върне. Рано или късно ще я направим тази имунизация, обаче преди това ще платим цената“, заяви Кунчев.

Според него това, което до момента идва като информация за Омикрон, е оптимистично.

„Той започва еволюционно да върви точно към това, което очакваме. По този път са минали и други вируси и бактерии. Никой микроорганизъм няма потенциал да предизвиква пандемия 2,3, 5 г. наред и да не се намери начин или той да се приспособи към нас, или ние да намерим много ефективни ваксини и мерки и да успеем да го избутаме“, обясни Кунчев.

По думите му Омикрон може би ще стане нормален респираторен вирус, на който няма да му обръщаме много внимание и с който ще живеем.

За Кунчев тръгването на училище утре ще е много изстрадан компромис, защото е ясно, че с това ще има известно повишение на болестта. Но не може до безкрай тези деца да не са в училище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай