Анестезиолог:Колегите са болни, работят с абокати

Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, несправедливост и демотивация, казва д-р Серафимов

Анестезиолог:Колегите са болни, работят с абокати | StandartNews.com

Лекар - анестезиолог от  бургаската болница "Бургасмед" написа гневен пост към всички, които не спазват мерките и описа тежката картина в COVID отделението

Доктор Александър Серафимов, който публикува снимка на жълт чувал за трупове, разкри пред Нова тв какво се случва в болниците, в които работи - освен в бургаската, той дава дежурства и в клиниката в Исперих, заради което пътува по 500 км на седмица. 

„Положението е изключително сериозно. Всички реанимации в България са крайно претоварени и персоналът е подложен на изключително натоварване“, разказва специалистът. Той добавя, че легла и медикаменти в страната има, но няма персонал.

„Постът ми бе написан след едно тежко дежурство. Видях протестиращите пред Здравното министерство и в мен се появи чувство на безсилие, на несправедливост и демотивация“, разказва д-р Серафимов.

„В болницата в Исперих работят 4 човека. Двама от тях са болни. Вчера една от нашите сестри дойде на работа с пневмония. След PCR се доказа и COVID-19. Колегите работят болни и носят абокати. Когато не се грижат за пациентите си включват медикаменти, за да могат да се излекуват и  самите те“, казва още анестезиологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай