2050 с Covid-19 само в общинските болници в София

229 от тях са в интензивните отделения

2050 с Covid-19 само в общинските болници в София | StandartNews.com

Без решение приключи заседанието на оперативния щаб в София. През целия ден с браншови организации и представители на институциите е обсъждана усложнената Covid обстановка в столицата и областта. Под внимание е било взето и предложението  на столичната регионална здравна инспекция за затваряне на детските ясли, градини, училищата, молове, ресторанти, спортни клубове, театри и културни институти. Утре ще стане ясно от кога и какво ще бъде затворено.

Сериозно увеличаване на болните от Covid в София и София - област, отчете зам. кметът по здравеопазване в София д-р Дончо Барбалов в комисията по здравеопазване на Столичния общински съвет. 2050 са хоспитализираните, като от тях 229 са в интензивни отделения. 282 - ма души са настанени в общинските болници. 

Увеличен е броят на хоспитализираните млади хора. Над 50 процента от леглата в общинските болници са за пациенти с Covid, посочи д-р Барбалов: 

"По информацията, която имаме и поддържаме ежедневно с директорите, те имат необходимите предпазни средства, дезинфектанти, кислород - знаете, че е много важен в такава ситуация. Материалното обезпечение е налице. Проблемът е с кадрите и с умората, която повече се натрупва в резултат на доста дежурства и много интензивни грижи, които трябва да се полагат за такива пациенти".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай