Неделя,

Пореден ден над 1300 смъртни случаи във Великобритания

От: Пламен Вълков -
100
Пореден ден над 1300 смъртни случаи във Великобритания
A
A
A

Великобритания е регистрирала нови 1 348 починали с коронавирус и 33 552 новозаразени за ден, информира Sky News. В петък страната съобщи за 1 401 смъртни случая на COVID-19 и за 40 261 нови случая. 

Средният брой вторични инфекции в страната, произведени от един заразен човек, в момента е между 0,8 и 1, като дневният темп на нарастване на инфекцията е от -4% до -1%, показват още данните.

Общо 5 861 351 души са се имунизирали с първата доза от ваксината, а други 468 617 са получили от втората, уточнява Sky News. Тази информация идва на фона на призиви от лекари да се намали наполовина периодът между първата и втората доза от ваксината срещу коронавирус на Pfizer. Британската медицинска асоциация (BMA) поиска той да се намали от 12 седмици на шест.

В понеделник ще бъде обсъдено разкриването на COVID хотели и въвеждането на други ограничения, свързани с международните пътувания. Борис Джонсън намекна, че са необходими допълнителни ограничения по границите, за да се спре навлизането на опасни нови варианти на коронавирус в страната.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com