Зверства на бойното поле! Шокиращи разкрития в Украйна

Руските сили бяха обвинени в множество престъпления по време на окупацията им на покрайнините на Киев

Зверства на бойното поле! Шокиращи разкрития в Украйна | StandartNews.com

Четири тела на убити цивилни са открити със "следи от изтезания" в село Зализничное, в Харковска област, наскоро отвоювано от Киев от руските сили, съобщи днес украинската прокуратура, цитирана от Франс прес.

Според нея четирите трупа са открити вчера. Три от тях са заровени на територията на семейни имоти, четвърти е заровен на територията на асфалтовия завод пред жп гарата“, съобщи прокуратурата във Фейсбук.

"Според предварителната версия на следствието жертвите са били убити от руските военни по време на окупацията на селото", допълва украинската прокуратура.

Според нея местни жителите са тези, които са "се свързали с полицията и са съобщили, че руски войници са убили техни съграждани" след преминаването на това село под украински контрол миналата седмица.

Украйна обяви през последните дни значителни териториални придобивки в граничещата с Русия североизточна Харковска област, която беше частично под руска окупация от началото на войната.

В друго село в областта - Граковое, където журналисти на АФП наблюдаваха разрушения, свидетелстващи за ожесточеността на боевете, прокуратурата също посочи, че е открила телата на двама цивилни със следи от изтезания и огнестрелни рани в тила.

Руските сили бяха обвинени в множество престъпления по време на окупацията им на покрайнините на Киев, по-специално на Буча, откъдето се изтеглиха в края на март, съобщи БТА.

Москва, от своя страна, отрече руските сила да са извършавали престъпления и увери, че става дума за фалшификации. Ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Харковска област Виталий Ганчев заяви в ефира на телевизия "Росия 24", че наемници разстрелват местни жители и заснемат това на камера, за да бъдат обвинени после руските военни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай