Петък,

Журналист от СССР с позорни думи за руската армия

От: Редактор -
5992
Журналист от СССР с позорни думи за руската армия
A
A
A

Все по-често в Русия се чуват критики към Кремъл заради войната в Украйна.

Остър коментар направи Александър Невзоров, който е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 - 2007) и бивш приближен на Путин.От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. "чуждестранни агенти". От 4 май 2022 е обявен за издирване. 

В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения, Преводът е на "Сега“."...Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон.

Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше.

От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето. Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война. Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам.

За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа.Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят.  Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би.

Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели.

 Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано. Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. "Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. Ето това е позорната истина, уви. "


Всички новини от категория Войната в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com